Registracija domena i hosting sajtova

Registracija domena i hosting sajtova


Da bi kompanija bila deo digitalnog sveta, neophodno je ispuniti određene uslove. myOffice za svoje klijente pruža usluge registracije domena i obezbeđivanja web hostinga čime se omogućava vidljivost poslovanja na internetu i apsolutna bezbednost podataka.

Složićemo se da je u današnjem vremenu inovacija i tehnologije gotovo nemoguće voditi poslovanje bez uključenja u digitalni svet. Šta rade potencijalni klijenti, kupci, korisnici kada čuju za vaš biznis? Naravno, odu na internet i provere sve što mogu pronaći o vama i vašem poslovanju.

Ovo praktično znači da ste bez web stranice osuđeni na to da vaš sadržaj i ponuda koju imate bude pristupačan samo malom delu ciljne grupe. Potencijal je mnogo veći. Iz ovog razloga, ne postoji ozbiljna firma koja nema svoj website.

Domen predstavlja naziv kojim zainteresovani mogu pronaći određenu web stranicu na internetu. Najčešća praksa je da se u prvi deo domena(Second level domain – 2LD) stavlja naziv firme ili, ukoliko je domen zauzet, neka varijacija koja će biti jasna asocijacija na biznis koji želimo da prezentujemo. Sa desne strane domena nalazi se Top level domain – TLD. TLD može biti generički poput .com, .org, .net ili specifičan i vezan za zemlju ili region (.rs u slučaju Srbije).


MyOffice je dugi niz godina prisutan na IT tržištu pa smo tako kao uslugu za klijente uvrstili i partnerstvo sa firmama koje su prijavljene kao ovlašćeni registri .RS domena. U mogućnosti smo da vam po najpovoljnijim cenama izvršimo registraciju kao i produžetak vašeg postojećeg .RS domena. Takođe, možemo da vam na jednom od najpopularnijih servisa za registraciju međunarodnih domena GoDaddy registrujemo željeni Top Level domen (.com, .net, .org, .shop, itd.)

Web hosting, kao pojam odnosi se na lokaciju na kojoj se nalaze podaci koji su vezani za web stranicu. Uprošćeno, to je zakupljeni online prostor gde se skladišti vaš sajt sa svim podacima, odnosno svi fajlovi od kojih je sastavljen.

Obzirom na veliko iskustvo u ovoj oblasti, korisnicima nudimo sve usluge koje se odnose na njihove eventualne potrebe za hostingom. Kako nam je bezbednost podataka na prvom mestu, uspostavili smo saradnju sa najčuvenijim svetskim data centrima gde se i nalaze naši serveri. U pitanju su provajderi cloud usluga kao što su Google, Amazon i Hetzner, koji imaju jako dobru organizaciju backup podataka i vrlo brz odziv, pritom pružajući vrhunsku zaštitu podataka.

Kada za saradnju izaberete velika imena, vaši serveri će biti potpuno zaštićeni. U praksi, to znači da će se vaši podaci replikovati (duplirati) na više servera i biće dostupni sve vreme.

E-mail servisi i e-mail serveri, takođe su deo našeg interesovanja i usluga koju imamo u svojoj ponudi.

Ukoliko ne želite da se zamarate stručnim pojmovima, podešavanjima i održavanjem e-mail servera, a pritom su vam e-mail adrese neophodne, najbolje je da posao prepustite ozbiljnom i proverenom timu ljudi. myOffice tim na vaš zahtev podesiće sve vezano za vaš e-mail hosting i omogućiće vam funkcionalnost vašeg e-mail servisa kao i brzu i stručnu podršku.

Nazad na vrh