Dinamički izveštaji bazirani na Power BI platformi

Dinamički Power BI izveštaji


Interaktivni izveštaji izrađeni u Power BI aplikaciji bacaju novo svetlo na podatke vezane za poslovanje kompanija. Savršene prezentacije i najbolji uvid u velike količine podataka na jednom mestu omogućene su intuitivnim i preglednim Power BI izveštajima.

Business Intelligence

Napredak u bilo kojoj grani poslovanja zasnovan je načinu na koji pristupamo podacima. Business Intelligence (BI) predstavlja praksu korišćenja setova podataka kako bi se na najbolji način prepoznali trendovi i šeme koji su se ranije dešavali. Na ovaj način se optimizuje poslovanje, smanjuju troškovi, povecava dobit i stiče prednost nad konkurencijom.

Glavni cilj BI je da pomogne u donošenju boljih odluka tako što će pružiti prave informacije u pravo vreme. Ove informacije se dalje mogu koristiti da da bi se prepoznale eventualne prilike i rizici i tako na najbolji način optimizovali procesi i operacije vezani za konkretno poslovanje.

Microsoft Power BI

Da bi se podaci na pravi način prikupili, analizirali i stvorili vizuali koji će ih na pravi način prikazati, potrebno je imati pristup odgovarajućim alatima.

Jedan od pomenutih alata je Microsoft Power BI. Power BI omogućava korisnicima da kreiraju interaktivne izveštaje koji će dalje voditi do optimalnih poslovnih odluka. Ovaj alat nudi veliki izbor opcija za vizuale poput grafika, mapa i tabela, koji se mogu prilagoditi specifičnostima bio kog tipa poslovanja.

Ono što se izdvaja kao bitno, to je da ovim pristupom ogromne količine podataka možemo pretočiti u jedinstven, interaktivni izveštaj. Na ovaj način se dobija pristup velikom broju informacija i podataka na jednom mestu i na osnovu toga donose optimalne odluke.

Podaci koji se obrađuju pomoću Microsoft Power BI mogu se uvesti iz različitih izvora podataka i to: MySQL/SQL baza, Microsoft Acces baza, Oracle baza, Excel fajlova, CSV fajlova, XML fajlova, Text fajlova i drugih.

Šta nam Power BI omogućava?

  • Pre svega da imamo jasnu sliku trenutnog poslovanja
  • Da prepoznamo prave prilike za dalji razvoj
  • Unapređenje efikasnosti svih segmenata poslovanja
  • Pristup velikoj količini podataka na jednom mestu
  • Olakšane interne sastanke i prezentacije pripremom odgovarajućih izveštaja i vizuala

Nazad na vrh